Yritystarinani


Olen liikkunut luonnossa pienestä pitäen, metsästänyt, kalastanut ja käynyt marjassa ja sienessä. Suomalainen luonto ja eräelämä ovat  tärkeä osa elämääni, kuten myös kuvaaminen.

Työskentelin opettajana vuoteen 1999 saakka, jolloin tein  ison ratkaisun. Luovuin opettajan työstä ja perustin Videosara-yrityksen. Ryhdyin tekemään ammatikseni  erä- ja luontoaiheisia elokuvia. Minulla oli kypsynyt halu taltioida eräkulttuurimme eri puolia elämyksellisiksi elokuviksi. 

Haluan taltioida suomalaista eräkulttuuria monipuolisesti, myös harvinaisempia metsästystapoja.  Tästä syystä valmistui myös  elokuva Karhunkaato Kessin kairassa, joka kertoo yhden miehen ja kahden koiran karhujahdista erämaassa Inarijärven takana. 

 Tuotan, kuvaan, leikkaan, markkinoin ja myyn elokuvani itse. Teen elokuvia minua kiinnostavista aiheista omalla tavallani. Haluan, että  katsoja pääsee keskelle aitoja erä- ja luontokokemuksia. Tyypillisesti lähden eränkävijöiden mukaan, pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton ja kuvaan tapahtumat sellaisina kuin ne tulevat vastaan. Mitään ei lavasteta tai käsikirjoiteta etukäteen, vaan toimitaan luonnon ja kuvattavien ehdoilla. Työskentelytapa edellyttää kokemusta ja pelisilmää. On pystyttävä ennakoimaan tapahtumia ja oltava valmiina taltioimaan yllättäviäkin tilanteita. 

Varsinainen työ on edessä kuvausretkien jälkeen. Käsikirjoitus syntyy materiaalin ja kuvausretkien kokemusten perusteella. Se tarkoittaa pitkiä päiviä tietokoneen ääressä. Onneksi luonto ei ole silloinkaan kovin kaukana. Työhuoneesta avautuvat kuvaukselliset näkymät Kolima-järvelle, josta voi seurata vuodenaikojen vaihtelua.

Motto:

"Mitä olisi elämä ilman kipinöiviä öitä ja tähtiä suon yllä, ilman kuura-aamuja ja pihkan tuoksua? Olisiko se elämää ollenkaan?"

-Arttu-


Voit katsoa elokuvien trailereita ja lyhytfilmejä You Tube-kanavalla